![35799259](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/16/k_35799259_640.jpg)
Sastojci:
200 ml svježe cijeđenog soka crvenog grejpa (otprilike 2 grejpa)
120 g šećera
1 žličica gustina
4 jaja
1 žutanjak
1 prstohvat soli
55 g maslaca
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/2/11/14/StockFood_12436148_HiRes_Pink_grapefruit_curd_in_a_glass_jar.jpg)
Priprema:
Procijedite sok (da ne ostanu koštice) i stavite ga u posudu. U drugoj, manjoj posudi, promiješajte gustin i šećer. U trećoj posudi mikserom pjenasto umiješajte jaja i žutanjak, malo po malo sipajte mješavinu šećera i gustina te dodajte prstohvat soli. Mješavinu uz miješanje dodajte soku. Stavite posudu na laganu vatru, stalno miješajte (ne smije se uhvatiti za dno posude) i kuhajte 10 minuta, dok ne dobijete mješavinu nalik na puding. Najbolje bi bilo miješati pjenjačom. Maknite s vatre pa smjesu opet procijedite (da odstranite eventualno nastale grudice). Potom u smjesu umiješajte maslac i miješajte dok se potpuno ne rastopi i prožme sa smjesom. Curdom napunite oprane i potpuno suhe staklenke. Kad se do kraja ohlade, držite ih u hladnjaku. Curd tako može stajati tjedan dana. Prija sa slatkim pecivima, na kolačima, a možete ga koristiti i kao nadjev.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....