Brzo, a zasitno

Gotova za čas i jako ukusna, ova bogata salata s kozicama favorit je za užurbane vruće dane

U zdjelu za salatu ubacite što više raznovrsnog povrća, a sve dovršite dresingom od senfa, octa i meda

Umjesto da danas spremate neko komplicirano jelo, za ručak si složite ukusnu salatu od raznovrsnog povrća - neka se tu nađe svježih rajčica i krastavaca, vaša omiljena lisnata salata, zasitni avokado, ljutika i kukuruz. Kako biste sve još pojačali, dodajte neki oblik proteina. U primjeru koji slijedi to su bile kozice, no ova će salata biti odlična i s ocijeđenom tunjevinom iz konzerve, pečenom piletinom ili puretinom.

Salata s povrćem i kozicama

Priprema: 15 minuta • Pečenje: 5-10 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:
500 g očišćenih krupnijih kozica
2 žlice usitnjenog svježeg peršina
2 režnja češnjaka
1 žlica naribane limunove korice
3 žlice maslinovog ulja
pola žličice soli
100 g kukuruza iz konzerve
5-6 listova svježe salate
1 ljutika
1 svježi krastavac
1 avokado
2 veće rajčice
1 žlica senfa
2 žlice bijelog vinskog octa
1-2 žlice meda
prstohvat soli
80 ml maslinovog ulja

image
Irina Taskova/Getty Images

U zdjelu dodajte usitnjeni peršin i češnjak, koricu limuna, maslinovo ulje i sol. Dodajte kozice i promiješajte pa ih ostavite da se mariniraju 10-15 minuta dok nasjeckate povrće i pripremite preljev. Za preljev pomiješajte senf, ocat i žlicu meda s prstohvatom soli. Nastavite miješati dok dodajete maslinovo ulje. Kušajte i prilagodite količinu meda. Zagrijte malo ulja na grill tavi i pecite kozice dvije do tri minute po svakoj strani. U zdjelu za salatu ubacite krupnije nasjeckane krastavce, na trakice narezane listove salate, usitnjeni avokado i rajčice. Ubacite kukuruz. Dodajte preljev, promiješajte, rasporedite po tanjurima pa u svaki tanjur dodajte pečene kozice. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 18:08