RECEPT

GOZBA NEKA TRAJE I NAKON USKRSA: Jaje u omotaču od mljevenog mesa

 Marko Miščević
Ne mrštite se kad vidite koliko vam je kuhanih jaja ostalo, nego ukradite nam ideju pa usput kreirajte i neku vašu varijantu jela.
5 tvrdo kuhanih jaja
300 g miješanog mljevenog mesa
1 žličica mljevenog papra
150 g kuhane šunke
1 glavica luka
2 mlada luka
2 velike žlice sitno
nasjeckanog peršina
sol

Za paniranje:

100 g glatkog brašna
2 istučena jaja
100 g krušnih mrvica
500 ml suncokretova ulja za prženje

Za umak:

1 čašica vrhnja
100 g majoneze
2 češnja češnjaka
2 velike žlice sitno nasjeckanog vlasca

Marko Miščević

U zdjelu staviti meso, papar, na kockice nasjeckanu šunku, sitno nasjeckan crveni luk, na kolutiće narezan mladi luk, usitnjeni peršin i sol te sve dobro izmiješati. Kuhana jaja očistiti te pripremiti sastojke za paniranje. Velikom žlicom uzeti meso veličine manje loptice i spljoštiti ga u tanku pljeskavicu. U sredinu staviti jaje i prekriti ga mesom. Prstima dobro utapkati da nema rupica. Okruglicu uvaljati u brašno, istučeno jaje i krušne mrvice. Postupak kod klasičnog pohanja. Staviti u prethodno zagrijano ulje i na laganoj vatri pržiti dok ne porumeni. Postupak ponoviti sa svim jajima. Jelo servirati s umakom. U posudu dodati vrhnje, majonezu, sitno nasjeckani češnjak, vlasac i malo soli. Dobro promiješati i preliti preko prerezane okruglice od mljevenog mesa punjene jajetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 13:15