5 tvrdo kuhanih jaja 300 g miješanog mljevenog mesa 1 žličica mljevenog papra 150 g kuhane šunke 1 glavica luka 2 mlada luka 2 velike žlice sitno nasjeckanog peršina sol |
Za paniranje:
100 g glatkog brašna 2 istučena jaja 100 g krušnih mrvica 500 ml suncokretova ulja za prženje |
Za umak:
1 čašica vrhnja 100 g majoneze 2 češnja češnjaka 2 velike žlice sitno nasjeckanog vlasca |
U zdjelu staviti meso, papar, na kockice nasjeckanu šunku, sitno nasjeckan crveni luk, na kolutiće narezan mladi luk, usitnjeni peršin i sol te sve dobro izmiješati. Kuhana jaja očistiti te pripremiti sastojke za paniranje. Velikom žlicom uzeti meso veličine manje loptice i spljoštiti ga u tanku pljeskavicu. U sredinu staviti jaje i prekriti ga mesom. Prstima dobro utapkati da nema rupica. Okruglicu uvaljati u brašno, istučeno jaje i krušne mrvice. Postupak kod klasičnog pohanja. Staviti u prethodno zagrijano ulje i na laganoj vatri pržiti dok ne porumeni. Postupak ponoviti sa svim jajima. Jelo servirati s umakom. U posudu dodati vrhnje, majonezu, sitno nasjeckani češnjak, vlasac i malo soli. Dobro promiješati i preliti preko prerezane okruglice od mljevenog mesa punjene jajetom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....