700 g lososa bez kože 4 tvrdo kuhana jaja 50 g maslaca pakiranje smrznutog lisnatog tijesta (dva komada) 1 jaje za premazivanje tijesta 1 velika glavica luka 1 žličica kumina 1 žličica suhog korijandra 2 anisa 200 g arborio riže par listića kadulje pola štapića cimeta 400 ml ribljeg temeljca 4 žlice suncokretova ulja sol i papar |
Najprije treba pripremiti rižu. Zagrijati tavu, dodati ulje i sitno nasjeckani luk te ga lagano popržiti. Dodati rižu, kumin, korijander, anis i cimet pa par minuta pirjati. Zatim dodati riblji temeljac i listiće kadulje te kuhati 10 minuta dok riža ne popije tekućinu, a ipak se ne skuha do kraja jer će se još peći u pećnici. Losos izrezati na jednake komade, najbolje trakice, i kratko ispržiti na maslacu. Jaja očistiti od ljuske i prepoloviti. Prije slaganja sastojaka na lisnato tijesto bitno je da su svi sastojci ohlađeni. Zagrijati pećnicu na 180 °C. Posudu prekriti papirom za pečenje. Lisnato tijesto razvaljati na oko 20x40 cm i staviti u posudu. Na lisnato staviti polovicu riže, zatim posložiti losos, na njega tvrdo kuhana jaja i sve završiti rižom. Prekriti drugim dijelom lisnatog tijesta i utisnuti krajeve da se ne razdvajaju tijekom pečenja. Tijesto premazati razmućenim jajem, staviti u pećnicu i peći 20 - 25 minuta, ovisi o tome koliko želite da tijesto bude zapečeno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....