Obožavano jelo

Grah ne morate namakati i kuhati satima, gust i kremast može biti i ako ga ovako pripremite

Ilustracija

 Esin Deniz/Getty Images
Sezona je mladog graha i zato idealno doba godine da uživate u omiljenoj namirnici bez da satima stojite uz štednjak, jer njega ne morate ni namakati, a ni kuhati dulje od pola sata

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30-40 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 luk
½ kg mladog graha
1 veća mrkva
1 manji komad celera
1 paprika
1 žličica crvene mljevene paprike
1 žlica ajvara
300 g piletine
čili papričica
sol i papar
riža
temeljac (pileći ili povrtni)
ulje ili druga masnoća

Priprema:

Mladi grah skuhajte i ostavit sa strane. Na masnoći sa svih strana zapecite piletinu koju ste nasjeckali na kockice i začinili soli. Maknite meso iz lonca pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Kada dobije boju, dodajte ribanu mrkvu i celer. Kratko pirjajte pa dodajte sitno sjeckanu papriku i čili papričicu. Začinite soli, paprom i crvenom paprikom. Prelijte temeljcem, dodajte ajvar i pustite da se pirja 10-ak minuta. Po želji izmiksajte štapnim mikserom ili ostavite tako kako je. Vratite piletinu i kuhajte još 20 minuta, a posljednjih pet dodajte i kuhani mladi grah . Kada ste dobili kremasti umak, maknite s vatre i poslužite uz kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 09:29