PREDOBAR RUČAK

Grah s pečenom paprikom na ovaj način mogao bi postati vaše novo omiljeno jelo

 Elena_danileiko/Getty Images/istockphoto
Umjesto klasičnog graha na žlicu ili gravče na tavče, konzervu graha spojite s pečenom paprikom i poslužite uz tostirani kruh

Trebat će vam:

2 konzerve graha

5 crvenih rog paprika

1 luk

4 režnja češnjaka

2 rajčice

1 žličica timijana

temeljac ili voda

1 šaka svježeg peršina

1 mladi luk

sol i papar

ulje

Priprema:

Nasjeckajte povrće. Najprije na tavi zagrijte ulje, zatim dodajte sitno sjeckani luk i kratko pirjajte. Dodajte nasjeckanu rajčicu i kuhajte 10-ak minuta. U međuvremenu začinite timijanom, soli i paprom te dodajte žličicu šećera. Pretkraj ubacite oprani grah i malo tekućine po potrebi. Kuhajte još pet minuta dok tekućina malo ne ispari. Paprike operite, premažite ih maslinovim uljem i stavite u pećnicu. Pecite 30-40 minuta na 200 stupnjeva i zadnjih 15 minuta ubacite režnjeve češnjaka. Papriku narežite dok je još topla, umiješajte u grah, pospite sitno sjeckanim peršinom i mladim lukom i odmah poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 11:52