Trebat će vam:
2 konzerve graha
5 crvenih rog paprika
1 luk
4 režnja češnjaka
2 rajčice
1 žličica timijana
temeljac ili voda
1 šaka svježeg peršina
1 mladi luk
sol i papar
ulje
Priprema:
Nasjeckajte povrće. Najprije na tavi zagrijte ulje, zatim dodajte sitno sjeckani luk i kratko pirjajte. Dodajte nasjeckanu rajčicu i kuhajte 10-ak minuta. U međuvremenu začinite timijanom, soli i paprom te dodajte žličicu šećera. Pretkraj ubacite oprani grah i malo tekućine po potrebi. Kuhajte još pet minuta dok tekućina malo ne ispari. Paprike operite, premažite ih maslinovim uljem i stavite u pećnicu. Pecite 30-40 minuta na 200 stupnjeva i zadnjih 15 minuta ubacite režnjeve češnjaka. Papriku narežite dok je još topla, umiješajte u grah, pospite sitno sjeckanim peršinom i mladim lukom i odmah poslužite uz tostirani kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....