Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g kuhanog graha
- 500 g kisele repe
- 2-3 krumpira
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- peršinov list
- mast
- 250 g špeka
- sol l papar
Priprema
1. korak
Špek skuhajte u komadu u zasebnoj posudi ili ga narežite na manje komade i prepcite na tavi. Na masti dinstajte sitno nasjeckan luk, a kada omekša dodajte kiselu repu ispranu u vodi.
2. korak
Krumpir narežite na kockice, a češnjak na sitno pa dodajte u lonac i ulijte vode toliko da prekrije sve sastojke. Kuhajte dok povrće ne omekša, a desetak minuta prije kraja stavite u lonac i ocijeđeni kuhani grah te sjeckani peršinov list.
3. korak
Dodajte i kuhani ili pečeni špek i kuhajte desetak minuta da se svi okusi prožmu. Možete podliti i s malo vode u kokoj se kuhao špek. Posolute i popaprite.
Savjet: u varivo možete dodati i kuhana suha rebrica ili na komade narezan buncek. Ili kobasicu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....