Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2-4
Sastojci:
- 1 luk
- 2 veća batata
- 2 mrkve
- 1 manji komad korijena celera
- 1 konzerva graha
- 1 šaka svježeg peršina
- 1 žličica kumina
- 1 žličica kurkume
- 1 žličica đumbira u prahu
- 3 režnja češnjaka
- prstohvat čilija
- sol i papar
- temeljac ili voda
- maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Zatim dodajte na kockice nasjeckanu mrkvu, a zatim i celer. Pustite da se pirja desetak minuta.
Dodajte protisnuti češnjak, podlijte vodom ili temeljcem, začinite kuminom, kurkumom, đumbirom i čilijem i pirjajte dok mrkva do pola ne omekša. Ubacite na kockice nasjeckani batat i konzervu graha koji ste najprije isprali. Po potrebi dodajte još tekućine, soli i papra. Pirjajte dok batat ne omekša, a na kraju sve zajedno pospite sitno sjeckanim svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....