Kako nazvati kolumnu koju imate pred sobom? Jesu li to ideje za super cool večere za djecu, jesu li to fora umaci za tjesteninu ili možda izazov kako napraviti jelo s umakom, ali s potpuno nesvakidašnjim prilogom? Mislim da je kombinacija svega, a uvjerena sam da ćete se oduševiti receptima!
Prvo da vas upoznam s gnudima, mekanim okruglicama od sira koje su nešto između njoka i knedlica sa sirom. Same po sebi su dovoljne, no ovoga puta sam ih spojila s toliko jednostavnim, a fenomenalnim umakom od graška koji ćete, sigurna sam, iskoristiti i za običnu tjesteninu. A kad smo već kod nje, zašto umjesto npr. fusila ne biste idući put svoj najdraži umak poslužili s ukusnim mlincima! Ja sam radila jedan od našoj obitelji dražih umaka koji danas dijelim s vama, a to je šalša s tunom. Odličan način da iskoristite nerijetko bezličnu tunu iz konzerve, koja u ovoj kombinaciji paše iznimno dobro.
Nutritivno bogate i vrijedne namirnice pretvorene u gurmanski dodatak vašem sljedećem jelu s tjesteninom nalaze se i u posljednjem prijedlogu, umaku od oraha. Kremast je i pun divnih aroma kardamoma i naranče i sigurna sam da ćete ga zavoljeti na prvu. A kako bi cijelo jelo bilo još kvalitetnije, umak od oraha poslužila sam s tagliatellama obogaćenima chlorellom. Veselim se čuti vaše dojmove!
GNUDI OD KRAVLJE SKUTE S UMAKOM OD GRAŠKA
UMAK OD ORAHA S CHLORELLA TAGLIATELLAMA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....