Ručak usred tjedna

Grilana piletina s kvinojom bogata je proljetna salata idealna za dane kad želite nešto lagano, a zasitno

 Lauripatterson/Getty Images
Za slasni, a brzi ručak napravite sastojcima bogatu, a zapravo vrlo jednostavnu piletinu na salatu

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:

500 g pilećih prsa
60 ml maslinova ulja
½ žličice soli
prstohvat crnog papra
450 g smeđe riže
450 g kvinoje
100 g celera
1 crveni luk
2 mlada luka
1 crvena paprika
3-4 grančice peršina
200 g smeđeg graha
125 ml maslinova ulja
3 režnja češnjaka
2 žlice jabučnog octa
2 žlice meda
2 žlice Dijon senfa
½ žličice soli
1 žličica crnog papra

Priprema:

Skuhajte rižu i kvinoju prema uputama. Procijedite.

U tavi srednje veličine, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje.

Pospite piletinu solju i paprom, dodajte u tavu i pecite četiri minute sa svake strane. Izvadite piletinu iz tave i ostavite sa strane.

U velikoj zdjeli za posluživanje pomiješajte smeđu rižu, kvinoju, usitnjeni celer, crveni luk, mladi luk, crvenu papriku, grah i peršin. Dobro promiješajte da se sjedini.

U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, jabučni ocat, med i senf. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

Narežite piletinu pa dodajte u salatu. Polako dodajte preljev. Pospite solju i paprom prema potrebi i ponovno promiješajte pa poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 05:51