NE PALIMO PEĆNICU

Grilane breskve pravo su ljetno otkriće, poslužite ih uz burratu i bosiljak

 Berislava Picek/Cropix
Breskve najprije zapecite na grill tavi, a zatim ih, uz svježe začine, poslužite uz kremastu burratu

Trebat će vam:

burrata
500 g breskvi
ružičasti papar
krupna sol
50 g maslaca
origano
čili u vlasima
maslinovo ulje
bosiljak
svježa majčina dušica

Priprema:

Breskve dobro operite pod mlazom hladne vode. Obrišite ih kuhinjskim papirom. Zagrijte grill tavu, dodajte malo maslaca i vrlo kratko popecite breskve narezane na šnite sa svake strane. U tanjur stavite burratu i oko nje prepečene breskve. Sve začinite maslinovim uljem, paprom, krupnom soli i čilijem u vlasima. Dodajte malo svježe majčine dušice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:36