Sastojci:
1 - 1,5 kg janjetine 500 g kuhanog slanutka 3 - 4 glavice luka 1 - 2 korijena peršina 1 veća mrkva manji komad celera 3 češnja češnjaka 2,5 dl crnog vina 1,5 dl pasirane rajčice peršinov list 1 grančica ružmarina 3 - 4 lovorova lista 1/2 žlice mljevene crvene paprike ljuta papričica po želji sol papar maslinovo ulje 2 žlice soja sosa |
Slanutak namočiti obavezno preko noći, što se slanutak dulje moči, to će se kraće kuhati. Na maslinovu ulju zažutiti nasjeckan luk pa dodati na komadiće narezano korjenasto povrće. Kratko prodinstati pa u lonac staviti na kockice narezano meso i kratko ga popržiti. Uliti potom vodu, ubaciti lovor, ružmarin, nasjeckan češnjak i ostaviti da se kuha na laganoj vatri. Na pola kuhanja dodati pasiranu rajčicu, vino te vode ili temeljca do željene gustoće. Gulaš ne smije biti rijedak. Ostaviti da se kuha barem dva sata dok meso potpuno ne omekša. Pred kraj dodati peršinov list, slanutak i preostale začine, a na samom kraju soja sos. Promiješati i ostaviti da malo odstoji prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....