Ovog tjedna odlučili smo napraviti meni sa sedam jednostavnih, a zbilja ukusnih, pomalo utješnih jela. U ponedjeljak tako radimo hrskavu rižu s graškom, zatim je na redu kremasta brokula sa sirom, a onda i gust, zasitan gulaš s piletinom i krumpirom. U četvrtak kuhamo kelj s kobasicama i krumpirom, a u petak, umjesto pečene ribe, radimo jednostavnu paštetu od tune. Za vikend je na redu brza tjestenina s pestom i piletinom, a zatim u nedjelju radimo janjeće kotlete u hrskavoj korici. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Kod ovog jela posebno volimo što možemo koristiti ostatke riže od jučerašnjeg ručka, a osim graška, ubaciti se može i drugo povrće po želji. Uz to, dodati možete i klice, poslužiti sa sitno sjeckanim mladim lukom i tostiranim sezamom ili orašastim plodovima.
UTORAK
Iako možda ne volite brokulu, ovom jelu svakako vrijedi dati priliku. Napravite jednostavan umak s dosta sira, prelijte do pola skuhanu brokulu pa, kad je gotova, sve zajedno poslužite uz prilog po želji ili, pak, uz komad mesa.
SRIJEDA
Sredina radnog tjedna uvijek je rezervirana za jelo na žlicu. Ovog puta radimo gust, zasitan gulaš s piletinom i krumpirom kojem svakako, osim korjenastog povrća, dodati možete i, primjerice, grašak, slanutak i druge dodatke po želji.
ČETVRTAK
Ostatak krumpira od kuhanja gulaša potrošite tako da ga pripremite na najjednostavniji, a ponekad i najbolji način. Ispecite ga pa dodajte kremastom kelju i pečenim kobasicama. Uz to, trebat će vam samo još malo senfa i kriška kruha i ručak je gotov.
PETAK
Iako petkom obično pripremamo ribu iz pećnice ili na tavi, ovog puta odlučili smo se za jednostavniju varijantu za ručak kako bismo ostatak dana iskoristili za odmor ili druženje s ekipom. Radimo paštetu od tune, dodajemo avokado, a zatim sve poslužujemo na hrskavom tostu. Brzo, jednostavno, a uvijek ukusno.
SUBOTA
Predobru tjesteninu možete napraviti i uz tek nekoliko jednostavnih dodataka. Piletinu kratko pecite na tavi, napravite umak od pesta, a zatim sve pomiješajte i dodatno začinite limunom. Aromatično i ukusno, ovo jelo moglo bi postati favorit i u vašoj kuhinji.
TJESTENINA S PESTOM I PILETINOM
NEDJELJA
Umjesto piletine, svinjetine i junetine, ove nedjelje počastite se janjećim kotletima. Dodajte im hrskavi prekrivač od krušnih mrvica i začina i poslužite uz dobar kremasti prilog kao što, primjerice, pire od celera.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....