Trebat će vam:
1/2 kg svinjskih rebaraca (rez mesa - spare ribs) 1/2 kg junećih rebaraca (rez mesa - presjek rebara po širini, debljine 2 cm) 1 kg mladog krumpira goveđi temeljac 2 glavice luka (nasjeckati na sitno) 1 mrkva (naribana) 3 češnja češnjaka (nasjeckati na sitno) 1/2 l crnog vina 1 dl maslinova ulja 2 male žlice šafrana 2 žlice mljevene slatke paprike 5 listova suhog lovora 3 žlice koncentrata rajčice 3 žlice svježeg nasjeckanog peršina 1 žlica senfa 1 žlica šećera sol papar |
Priprema:
Svinjska rebarca narezati na pojedinačne komade. Luk i mrkvu pirjati na maslinovu ulju 20-ak minuta na laganoj vatri dok ne omekšaju. Nakon toga staviti svinjeća i juneća rebarca te ih dinstati 15-ak minuta. Dodati goveđi temeljac, slatku papriku, češnjak, šafran, lovor, koncentrat od rajčice, senf, šećer i crno vino. Kuhati na laganoj vatri 20 minuta. Dodati mladi krumpir. Staviti poklopac i nastaviti kuhati na laganoj vatri 2 sata. 10 minuta prije kraja dodati peršin, sol i papar po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....