KUHAJ KAO CHEF

Gusja prsa u umaku od meda i kupina sa žličnjacima od svježeg sira i crvenim kupusom

 Berislava Picek/Cropix/
Chef Anđelko Pomper iz restorana Zlatne Gorice pripremio je gusja prsa s crvenim kupusom sa šljivama i knedlima od špinata i sira

Trebat će vam:

400 g prsa od guske

200 ml mesnog temeljca

30 g kupina

1 žlica meda

20 ml vina od kupina

15 g maslaca

10 g škrobnog brašna

sol i papar

Priprema:

Prsa od guske posolite, lagano popaprite i vakuumirajte. Nakon toga ih stavite na kuhanje u sous vide uređaj na 12 sati, kako bi prsa bila mekša i da sačuvate aromu i sokove. Nakon toga prsa naglo zapecite na vreloj tavi s jedne i druge strane podlijte vinom, dodajte med, kupine i podlijte temeljcem. Kad umak prokuha, zgusnite ga maslacem pomiješanim sa škrobnim brašnom.

Žličnjaci od svježeg sira i špinata:

100 g oštrog brašna

50 g svježeg sira

50 g špinata

1 jaje

sol i papar

30 g maslaca

Priprema:

Za žličnjake pomiješajte brašno, sir, usitnjeni špinat, jaje, sol i papar, i ostavite masu da se odmori. Nakon toga stavite vodu da zakipi, začinite je i žlicom ukuhajte žličnjake. Kad su kuhani, u tavici otopite maslac, stavite žličnjake kratko da se peku, i prema potrebi, dodajte začine.

Pirjani crveni kupus sa suhim šljivama i balzamičnim octom:

250 g crvenog kupusa

50 g ljubičastog luka

30 g suhih šljiva

sol i papar

20 ml balzamičnog octa

30 g maslaca

Priprema:

Sitno sjeckani luk popirjajte na maslacu, dodajte ribani kupus i začine pa pirjajte na laganoj vatri. Kad kupus bude napola gotov, dodajte sjeckane šljive i balzamični ocat. Sve zajedno pirjajte dok kupus nije gotov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 09:56