Trebat će vam:
800 g govedine (but, plećka ili vrat), narezane na kocke
150 g dimljene slanine, narezane na komadiće
1 velika glavica luka, sitno nasjeckana
2 mrkve, narezane na kolutiće
2 češnja češnjaka
200 g šampinjona, prepolovljenih
2 žlice maslinova ulja
1 žlica brašna
500 ml crnog vina
250 ml goveđeg temeljca
1 žlica rajčice u koncentratu
1 lovorov list
1 grančica timijana
sol i papar prema ukusu
svježi peršin za posipanje
Priprema:
U loncu na srednjoj vatri zagrijte žlicu maslinova ulja, pržite slaninu dok ne postane hrskava i izvadite je. Na istoj masnoći popržite govedinu sa svih strana do smeđe boje, izvadite je, zatim dodajte još ulja, luk, mrkvu i češnjak, i pirjajte 5 minuta.
Vratite meso i slaninu, pospite brašnom, promiješajte i kuhajte 2 minute. Ulijte vino, temeljac, koncentrat rajčice, dodajte lovor, timijan, sol i papar, pokrijte i kuhajte na laganoj vatri 2-2,5 sata, povremeno miješajući. Posljednjih 20 minuta dodajte šampinjone i dovršite kuhanje. Poslužite uz pire krumpir, tjesteninu ili baguette.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....