NA ŽLICU

Gusta i zasitna juha od kukuruza i krumpira odlična je ideja za brzi ručak usred tjedna

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Želite li juhu učiniti još bogatijom, dodati joj možete i komadiće piletine

Trebat će vam:

2 žlice maslaca

4 mlada luka

1 crvena paprika

4 stapke celera

450 g krumpira

4 šalice svježeg kukuruznog zrna (odrezanog od 6 do 8 klasova)

1 list lovora

1 l pilećeg temeljca

2 žličice soli

450 ml mlijeka

crni papar

kiselo vrhnje za posluživanje

Priprema:

U velikom loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjene lukovice mladog luka, narezanu papriku i celer. Kuhajte uz povremeno miješanje dok povrće ne počne omekšavati, oko 10 minuta. Umiješajte prethodno skuhani, oguljeni i narezani krumpir, 2 šalice kukuruza, lovorov list, temeljac i sol. Pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje 15 minuta. U blenderu usitnite preostale 2 šalice kukuruza s mlijekom. Umiješajte pire od kukuruza u juhu i dodajte crnim papar. Kuhajte dok se juha malo ne zgusne, do 10 minuta. Ukloniti lovorov list i umiješajte usitnjeni zeleni dio mladog luka. Ako koristite, svaku porciju doradite s malo kiselog vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 21:15