PROBAJ OVO

Gusta krem juha od cvjetače i prokulica za jednostavan i brz ručak usred tjedna

 Deposit Photos
Kako bi povrće zadržalo bolji okus, najprije ga kratko ispecite u pećnici pa prebacite u lonac i završite

Trebat će vam:

ulje za pečenje
450 g cvjetače
450 g prokulice
3 žlice maslinova ulja
1 žlica maslaca
4 režnja češnjaka
170 g ljutike
800 ml povrtnog temeljca
3/4 žličice soli
papar po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230°C. Veliki lim za pečenje obložite folijom i premažite uljem. Na lim za pečenje stavite cvjetaču, češnjak i prokulice i to prerezanom stranom prema dolje, pokapajte maslinovim uljem i pecite na donjoj trećini pećnice 25 minuta dok ne porumene. Promiješajte nakon 10 minuta pečenja. U međuvremenu otopite maslac u loncu na laganoj vatri i dodajte usitnjenu ljutiku. Pirjajte oko pet minuta dok luk ne postane proziran. Dodajte sol i temeljac pa kuhajte pet minuta. Isključite pećnicu, prebacite većinu pečenog povrća u lonac, no ostavite dio u pećnici na toplom kako biste imali za posluživanje. Povrće u loncu kuhajte dvije minute. Poslužite se ili ručnim blenderom izravno u loncu koji ste maknuli s vatre ili prebacite juhu u veliki blender i usitnjavajte je sve dok ne postane tekuća. Poslužite uz dodatak toplog pečenog povrća iz pećnice i svježe mljevenog crnog papra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:45