Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 1 sat • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
800 g mesnih okruglica
1 žlica maslinova ulja
1 luk
4 režnja češnjaka
250 g rajčica iz konzerve
1 žličica sušenog origana
1,5 l povrtnog temeljca
4 mrkve
1 mali kupus
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu, dodajte luk s prstohvatom soli i pirjajte 5-7 minuta ili dok ne omekša i postane proziran.
Dodajte češnjak i usitnjene rajčice, origano i još prstohvat soli i papra pa kuhajte još 4-5 minuta.
Dodajte temeljac, zakuhajte i smanjite na laganu vatru.
Pažljivo dodajte mesne okruglice i pustite da se kuhaju 12-15 minuta.
Dodajte na tanke kolutiće narezanu mrkvu i usitnjeni kupus pa nastavite kuhati pola sata, odnosno dok povrće ne omekša.
Prilagodite začine i poslužite s kruhom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....