NA ŽLICU

Gusti gulaš sa slanutkom, kobasicom, graškom i krumpirom dobra je ideja za ručak usred tjedna

 Flavia Novais Nakamura/
Ovaj gusti gulaš dobra je ideja kada vam ponestane mesa i sve što u zamrzivaču imate je par kobasica

Trebat će vam:
1 luk

2 mrkve

2 krumpira

1 šaka graška

1 konzerva slanutka

2 para kobasica

2 žličice crvene paprike

3 žlice pelata

1 lovorov list

2 grančice timijana

sol i papar

ulje

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte mrkvu i krumpir koje ste također nasjeckali na sitno, a zatim dodajte kolutiće kobasice. Pirjajte 5 minuta pa dodajte crvenu papriku, lovorov list, timijan i pelate. Pirjajte još 5 minuta, a zatim prelijte vrućom vodom ili temeljcem. Kuhajte 25 minuta, dodajte grašak i kuhajte još 10 minuta. Dodajte slanutak iz konzerve i začinite soli i paprom. Dodajte i druge začine prema želji. Kuhajte još 5-10 minuta i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 11:58