NA ŽLICU

Gusto, bogato varivo od kelja i krumpira nakon kojeg nećete ostati gladni

 Nelea Reazanteva/Getty Images/istockphoto
Osim povrća, dodajte i leću, a kako biste dobili zbilja zasitno jelo, dodati možete još i grašak, grah i slanutak

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

2 krumpira

100 g leće

1 manja glavica kelja

2 žličice mljevene paprike

2 lovorova lista

povrtni temeljac ili voda

sol i papar

ulje

Priprema:

Na vrućem ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Pustite da se zažuti pa dodajte na kockice nasjeckanu mrkvu i krumpir. Dodajte i leću koju ste nekoliko sati prije namakali. Začinite solju i paprom, dodajte crvenu papriku i lovorov list te prelijte temeljcem ili vodom tek toliko da pokrije sve sastojke. Kuhajte 20-30 minuta i po potrebi dodajte još tekućine. Posljednjih pet minuta ubacite na komadiće narezan kelj, dodatno začinite po potrebi, kuhajte dok kelj ne povene i maknite s vatre. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:12