Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 45 minuta • Porcija: 4
Sastojci:
- 100 g ječma
- 1 glavica luka
- 1 par kobasica
- 1 paprika
- 2 mrkve
- 2 režnja češnjaka
- 2 lovorova lista
- začinsko bilje po želji
- sol i papar
- temeljac ili voda
- ulje
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk.
Sitno nasjeckajte i mrkvu i papriku pa dodajte luku. Nakon 10-ak minuta dodajte protisnuti češnjak i kobasice nasjeckane na kolutiće. Pirjajte 3-5 minuta, a zatim dodajte ječam koji ste najprije namočili nekoliko sati ili preko noći.
Dodajte vodu ili temeljac.
Začinite soli, paprom i crvenom paprikom. Ubacite lovorov list i kuhajte 40 minuta ili dok povrće ne omekša.
Poslužite toplo uz krišku kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....