Baš, baš dobro

Gusto varivo s ječmom i kobasicom sve je na što pomislimo kad želimo tanjur dobrog jela

 Qwart/Getty Images/istockphoto
Možda će vam djelovati prejednostavno da bi bilo dobro, ali ječam i kobasica ovo jelo čine savršenim

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 45 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 100 g ječma
  • 1 glavica luka
  • 1 par kobasica
  • 1 paprika
  • 2 mrkve
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • začinsko bilje po želji
  • sol i papar
  • temeljac ili voda
  • ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk.

Sitno nasjeckajte i mrkvu i papriku pa dodajte luku. Nakon 10-ak minuta dodajte protisnuti češnjak i kobasice nasjeckane na kolutiće. Pirjajte 3-5 minuta, a zatim dodajte ječam koji ste najprije namočili nekoliko sati ili preko noći.

Dodajte vodu ili temeljac.

Začinite soli, paprom i crvenom paprikom. Ubacite lovorov list i kuhajte 40 minuta ili dok povrće ne omekša.

Poslužite toplo uz krišku kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 23:57