Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 85 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 20 g svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- 350 ml toplog mlijeka
- 100 g heljdina brašna
- 100 g pšeničnog glatkog brašna
- 2 jaja
- 1 žličica rastopljenog maslaca (15 g)
- sol
- ulje za prženje
Priprema
1. korak
U manju zdjelu pomiješajte kvasac, šećer i 100 ml mlijeka pa ostavite da malo odstoji. U veću zdjelu prosijte brašno i dodajte malo soli. Napravite udubinu u sredini, dodajte jaje i žumanjak. Umiješajte kvasac u smjesu od brašna i jaja s dodatkom preostalog mlijeka. Na kraju dodajte rastopljeni maslac. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu oko sat vremena. Prije pečenja u tijesto umiješajte snijeg od bjelanjka. Pecite palačinke na dobro zagrijanom ulju promjera 10 cm. Na palačinku stavite žlicu kiselog vrhnja, malo dimljene pastrve ili lososa i svježi kopar. U kiselo vrhnje, po želji, možete dodati malo svježe naribanog hrena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....