Heljdine palačinke s dimljenom ribom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 85 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 20 g svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 350 ml toplog mlijeka
  • 100 g heljdina brašna
  • 100 g pšeničnog glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 1 žličica rastopljenog maslaca (15 g)
  • sol
  • ulje za prženje

Priprema

1. korak

U manju zdjelu pomiješajte kvasac, šećer i 100 ml mlijeka pa ostavite da malo odstoji. U veću zdjelu prosijte brašno i dodajte malo soli. Napravite udubinu u sredini, dodajte jaje i žumanjak. Umiješajte kvasac u smjesu od brašna i jaja s dodatkom preostalog mlijeka. Na kraju dodajte rastopljeni maslac. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu oko sat vremena. Prije pečenja u tijesto umiješajte snijeg od bjelanjka. Pecite palačinke na dobro zagrijanom ulju promjera 10 cm. Na palačinku stavite žlicu kiselog vrhnja, malo dimljene pastrve ili lososa i svježi kopar. U kiselo vrhnje, po želji, možete dodati malo svježe naribanog hrena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 11:18