NA ŠTAPIĆU

HLADAN I OSVJEŽAVAJUĆI: Sladoled od jogurta i bobičastog voća

 Marko Miščević
Hladan, osvježavajući, topi se u ustima ostavljajući nezaboravne okuse...
500 g miješanog bobičastog voća (kupine, ribiz, borovnice, jagode)
šaka smrznutih višanja ili trešanja
250 g hladnog grčkog jogurta
vanilin šećer
sok jednog limuna
3 - 4 žlice meda po izboru

Marko Miščević

Količina je dovoljna za 6 sladoleda. Bobičasto voće raspodijelite po kalupima. U posudu stavite grčki jogurt, vanilin šećer, limunov sok i med, miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu. Dobivenu smjesu izlijte u kalupe i stavite u zamrzivač. Prilikom kupovine kalupa za sladoled u pakiranju se nalaze plastični ili silikonski štapići koje uvijek možete zamijeniti drvenima koji se mogu kupiti pojedinačno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 22:54