NA ŠTAPIĆU

HLADAN I OSVJEŽAVAJUĆI: Sladoled od kivija

 Marko Miščević
Hladan, osvježavajući, topi se u ustima ostavljajući nezaboravne okuse...
3 kivija
žličica cimeta
žličica arome s okusom vanilije
par listića mente
2 žile meda s dodatkom limuna
4 žlice miješanih pahuljica

Marko Miščević

Kivi očistite od kore, nasjeckajte na manje komade. Stavite u blender te dodajte cimet, aromu vanilije, mentu, med i kratko izmiksajte. Dobiveni pire ulijte u kalup za sladoled te na vrh dodajte sitno nasjeckan kivi i pahuljice po želji. Stavite u zamrzivač. Poželjno je da je minimalno četiri sata u zamrzivaču prije posluživanja. Ako želite da je pire malo rjeđi, možete dodati koju kockicu leda prije miksanja sastojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 22:27