NA ŠTAPIĆU

HLADAN I OSVJEŽAVAJUĆI: Sladoled od lubenice i rosea

 Marko Miščević
Hladan, osvježavajući, topi se u ustima ostavljajući nezaboravne okuse...
oko 500 g lubenice
100 - 150 ml rose vina
150 g leda
prstohvat soli
100 g čokoladnih kapljica

Marko Miščević

Lubenicu dobro očistiti od koštica i staviti u blender, kratko izmiksati te dodati led, vino i sol te izmiješati do kraja. Kalupe napuniti te pustiti petnaest minuta da stoje na sobnoj temperaturi da se meso lubenice malo odvoji od tekućine radi efektnijeg izgleda lizalice. Zbog alkohola je sladoledu potrebnije dulje vrijeme zamrzavanje, neka to bude minimalno 12 do 15 sati. Umjesto rose vina, lubenicu možete sljubiti i s tequilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 12:12