Sastojci:
500 g cikle 150 g prokulica 2 žlice soja sosa 1 žlica sezamova ulja 4 češnja češnjaka 1 čajna žličica sambal oeleka (čili pasta) 1 dl ulja 500 ml povrtnog temeljca - može i pileći 2 listića želatine 1 dl pjenušavog vina 1 limun sol, papar |
Neoguljenu ciklu skuhajte u zasoljenoj vodi. Očistite i narežite na ploškice. Zagrijte na tavi maslinovo ulje i stavite češnjak narezan na listiće, pa ugasite vatru. To radimo kako bi se okusi češnjaka prožmu u ulju i smanji koncentracija jačine češnjaka. U posudi pomiješajte sol, papar, sambal oelek, češnjak i ciklu - te dodajte maslinovo ulje i malo soka od limuna. Zapravo radite ciklu na salatu. Prokulice operite, iskidajte listiće te na zagrijanu wok tavu stavite soja sos i ubacite prokulice. Kad malo omekšaju, dodajte sezamovo ulje, okrenite još nekoliko minuta, začinite. I umiješajte u pripremljenu salatu od cikle. U međuvremenu zakuhajte temeljac i otopite u njemu želatinu. Malo prohladite, stavite prvo dio temeljca, nakon toga pripremljenu ciklu i prokulice. Podlijte sve temeljcem i stavite na hladno da se stisne. Pospite na kraju bijelim paprom i poslužite uz pjenušavo vino
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....