Za juhu će vam trebati:
1 teglica crvene salse od rajčica (oko 200 ml)
1,5 manja tikvica
maslinovo ulje po želji
papar
sol
chilli po želji
Čips:
pola srednje velike tikvice
divlji timijan
Dodatno:
balzamični ocat
Priprema:
U blender stavite na kockice narezanu sirovu tikvicu, teglicu umaka od rajčice, maslinovo, papar, sol, chilli i sve izblendajte te pustite da stoji u hladnjaku kako bi se dobro ohladilo (najbolje pol dana do jedan dan). Za čips na rezač (mandolinu) na tanko narežite tikvicu koju zatim nasolite i osušite na ubrusu te stavite u vruće ulje koje je aromatizirano grančicom ružmarina i pržite dok tikvica ne poprimi boju. Poslije stavite grančice divljeg timijana u ulje i lagano ih popržite. Kremu zatim stavite u zdjelicu koja je na podlozi od leda kako bi ostala hladna te čips od tikvice i timijana posložite na vrh kreme i dekorirajte balzamičnim octom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....