Ako vam je ostalo nekoliko prezrelih banana i ne znate što biste s njima - banana bread, jednostavan mirisni kolač, koji osim uz popodnevnu kavu ili čaj, može poslužiti i kao hranjiv, ukusan i zdrav zimski doručak - uvijek je dobra ideja. Ovaj ukusni kolač bogat je ugljikohidratima i idealan je za brzu slasticu koju možete kombinirati s različitim namazima poput maslaca od kikirikija, džema, pekmeza ili namaza od čokolade.
Zanimljivo je dodati i kako se ovaj jednostavan, ali mnogima omiljeni kolač, spominje još 30-tih godina prošlog stoljeća u Sjedinjenim Američkim Državavama, gdje su u to vrijeme inovacije u obliku praška za pecivo i sode bikarbone omogućile lako pečenje domaćih kolača.
Banana bread je s vremenom postao popularan i u kuhinjama širom svijeta. U Americi se često konzumira za doručak ili kao snack, dok se u Britaniji ponekad poslužuje i kao slastica uz popodnevni čaj. Interesantno je da banana bread dolazi u brojnim varijacijama. Neki recepti uključuju orahe, lješnjake, čokoladu, kakao pa čak i kokos, a mogu se dodati i začini poput cimeta ili vanilije za dodatnu aromu.
Osim svoje kulinarske vrijednosti, banana bread ima i kulturni značaj. Smatra se klasikom američke kuhinje i često je prisutan u raznim kuharicama i izlozima pekarnica. U mnogim domovima, pečenje ovog slatkog kruha postalo je i obiteljska tradicija.
RECEPT NAŠE NEDE BATINIĆ ZA SOČNI BANANA BREAD
Banana bread je više od običnog kolača! Zato vam donosimo jedan vrlo jednostavan i detaljan recept za ovaj kolač s kojim odmah možete započeti dan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....