Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- hobotnica (oko 2 kg)
- čili u prahu
- 2 i pol šalice bijelog vina
- šalica ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 6 lovorovih listova
- 9 češnjeva češnjaka
- 2 srednje glavice luka
- 1/2 pušleka svježeg korijandra
- 1/2 žličice soli
- 5 većih krumpira
Priprema
1. korak
Hobotnicu dobro očistite, operite i odstranite kljun. Polegnite je u protvan pa dodajte maslinovo ulje, bijelo vino, listove lovora, stapke korijandra i krupno nasjeckanu glavicu luka. Pospite čilijem u prahu i solju pa zalijte vodom.
2. korak
Posudu za pečenje prekrijte aluminijskom folijom i pecite hobotnicu na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon toga je izvadite iz pećnice, uklonite foliju, dodajte drugu glavicu luka i češnjak pa pojačajte temperaturu na 200 stupnejva. Pecite još 40 minuta.
3. korak
Skuhajte krumpir u ljusci i posoljenoj vodi pa ga ogulite i poslužite uz hobotnicu. Pospite sve listićima korijandra.
4. korak
Savjet: Ako više volite pečeni krumpir, stavite ga u protvan zajedno s hobotnicom. Odaberite mladi krumpir. Za jednostavniju i bržu pripremu, kupite hobotnicu smrznutu i očišćenu, inače je trebate tući čekićem da omekša (Dalmatinci to tako rade).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....