NJAM!

HOT TUNA BURGER: Recept s trećeg po redu Hook & Cook festivala u Medulinu!

 Ivana Vareško
Zrak iznad medulinskog mula ponovno ispunjavaju miris ribe i zvuci glazbe. Samo, nije to više ribarska fešta s pregorjelim srdelama i bendom za gaže...
100-130 g odreska od tune
2 žlice sojina umaka
50 g naribanog ljubičastog kupusa
sol
2 žlice balzamičnog octa
pecivo za hot dog
maslinovo ulje
čili ili wasabi majoneza
crni sezam

Ivana Vareško

Dobar svježi tuna steak marinirajte u hladnjaku sat ili dva u sojinu umaku. Za to vrijeme pripremite naribani ljubičasti kupus u posebnoj posudi te ga začinite prstohvatom-dva soli i dvije jušne žlice balzamičnog octa. Dobro promiješajte kupus i stisnite par puta da se sve dobro upije. Ostavite u hladnjaku barem pola sata prije pripreme. Nabavite peciva za hot-dog te ih razrežite blago po sredini, ali pripazite da ih ne prepolovite. Na tavi na malo maslinova ulja ispecite tunu izrezanu na deblje trakice oko dvije minute sa svake strane, tako da ostane sočna. U razrezano pecivo stavite po želji marinirani ljubičasti kupus pa na njega pečenu tunu. Po želji začinite čili i/ili wasabi majonezom i pospite crnim sezamom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 16:01