Prija sama i uz jogurt

Hrskava, nježna, a jako dobra: ova ‘debela‘ pita sa sirom i špinatom odlična je i topla i hladna

 Olga Mazyarkina/Getty Images
Savršena je ideja za ručak, koji možete, kad ohladi, poslužiti i za večeru ili ponijeti sutradan na posao

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 pakiranje kora za savijače
500 g svježeg sira
1 kg špinata
1 jaje
50 g maslaca (plus još za premazivanje zadnje kore)
100 ml mineralne vode
sol i papar

Priprema:

Prebrojite kore za savijače i polovicu stavite sa strane. Ako koristite svježi špinat, operite ga i blanširajte u vrućoj vodi dok ne povene, izvadite, ubacite u ledenu vodu, dobro ocijedite i sitno nasjecajte. Ako koristite smrznuti, odmrznite ga i dobro ocijedite. Pomiješajte špinat sa svježim sirom i jajem, soli i paprom. Maslac otopite i pomiješajte s mineralnom vodom i malo soli. Polovicu kora slažite jednu na drugu i svaku premažite maslacem i vodom. Kada potrošite polovicu, po svemu rasporedite nadjev od sira i špinata, a zatim na to slažite drugu polovicu kora, također svaku premazanu maslacem i vodom. Zadnju koru premažite samo otopljenim maslacem. Pecite na 200 stupnjeva 30 - 40 minuta. Kada je gotovo, pustite da se kratko ohladi pa režite na kocke i poslužite uz jogurt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 12:35