Trebat će vam:
1 kg mladog krumpira
1 kg otkoštene piletine
3 režnja češnjaka
1 šaka svježeg peršina
50 g ribanog parmezana
Sol, papar
Priprema:
Piletinu najprije dobro nasolite, posebno na strani na kojoj je koža. Dobro zagrijte tavu i zapecite piletinu sa svih strana. Za to vrijeme dobro očistite mladi krumpir. Stavite ga u vruću, slanu vodu i kuhajte 10-15 minuta, dok malo ne omekša. Izvadite ga iz vode i osušite. Piletinu prebacite u posudu za pečenje i pecite još 20 do 30 minuta u pećnici, dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Krumpir šakom spljoštite, posolite i pecite ga na masnoći na kojoj ste pekli piletinu. Dobro ga zapecite sa svih strana. U posebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, protisnuti češnjak i svježi peršin. Krumpir pred kraj premažite dobivenim aromatiziranim uljem i pospite parmezanom, soli i paprom pa poslužite uz hrskavu piletinu.
OVO MORATE PROBATI
Hrskava piletina sa spljoštenim krumpirima iz tave dobra je ideja za slastan ručak usred tjedna
Priprema ovog jela neće vam oduzeti previše vremena, a vrlo lako moglo bi postati jedno od onih kojem se vraćate sve češće
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....