Trebat će vam:
500 g prokulica
100 g slanine
3 žlice maslinova ulja
1 žlica tahinija
sok jednog limuna
200 g feta, kozji sir ili drugi sir prema želji
sol i papar
Priprema:
Slaninu nasjeckajte na sitno i stavite je na vruću tavu. Dodajte 5 žlica vode i pustite da se kuha dok voda ne ispari. Nakon toga slanina će postati hrskava. Maknite iz tave pa na istu masnoću dodajte prepolovljene prokulice. Pecite ih dok ne poprime boju sa svih strana. U veću zdjelu stavite prokulice, slaninu i prema želji dodajte fetu ili neki drugi sir. U posebnoj posudici pomiješajte limunov sok, tahini i maslinovo ulje. Dodajte sol i papar, ali pripazite kako sve zajedno ne bi bilo preslano; slanina i sirevi sami su za sebe dovoljno slani. Dresing umiješajte s prokulicama i slaninom, i poslužite kao toplu ili hladnu salatu. Dodati možete i heljdu ili rižu, kako bi salata bila još više zasitna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....