Trebat će vam:
400 g slanutka
2 češnja češnjaka
1 naribani luk
2 - 3 žlice nasjeckanog peršina
čili u prahu
1 naribana mrkva
1 manja ribana crvena paprika
1 žličica mljevenog kumina
prstohvat mljevenog korijandera
pola žličice sode bikarbone
2 žlice brašna
sol
ulje za prženje
Za bijeli umak:
150 ml čvrstog jogurta
1 žlica ricotte
2 češnja usitnjenog češnjaka
sol
Priprema:
U multipraktik stavite slanutak i kratko ga usitnite. U drugu posudu dodajte naribani češnjak, naribani luk, nasjeckani peršin, naribanu mrkvu i papriku. Promiješajte. Zatim dodajte usitnjeni slanutak, začine i brašno. Sve lagano izmiješajte. Nauljenim rukama oblikujte okruglice jednake veličine. Pržite falafel u vrućem ulju nekoliko minuta i tople ih poslužite uz umak koji ste pripremili tako što ste pomiješali jogurt, ricottu i na ribež usitnjeni češnjak te dodali malo soli.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....