Za tijesto će vam trebati:
200 ml vode
70 g maslaca sobne temperature
2 žlice šećera
130 g glatkog brašna
pola žličice soli
1 jaje veličine L
ulje za prženje
Za posip:
cimet i šećer u prahu
Za umak:
150 g čokolade za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja
3 žlice mlijeka
1 žličica ekstrakta od vanilije
Priprema:
U posudu za kuhanje stavite vodu, maslac i šećer te zagrijte. Sastojci se moraju otopiti, a posebice maslac. Maknite posudu s vatre pa pjenjačom umiješajte brašno koje ste prethodno pomiješali sa solju. Energično miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Time ćete izbjeći stvaranje grudica. Miješajte 3 - 4 minute. Kada se tijesto malo ohladi, dodajte jaje. Tijesto mora biti glatko, gusto i svilenkasto. Pokrijte posudu prozirnom folijom i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađeno tijesto stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom. Istiskujte tijesto dužine oko 8 cm direktno u zagrijano ulje. Uz pomoć noža prerežite tijesto. U posudu za prženje ne stavljate više od tri komada. Pržite dok ne budu zlatno-smeđe boje. Pečene stavljajte na papirnati ručnik. Tople churrose pospite cimetom i šećerom u prahu. U posudu stavite čokoladu za kuhanje, slatko vrhnje i mlijeko te lagano zagrijte i otopite čokoladu. Kada ste dobili finu glatku smjesu, maknite je s vatre, dodajte ekstrakt vanilije i promiješajte. Stavite u zdjelicu i poslužite uz churrose.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....