Radimo duplu porciju

Hrskavo, slasno i lako: Lisnata savijača s gljivama i krumpirom jedno je od naših omiljenih jela bez mesa

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Poželite li ponekad pojesti ručak bez mesa, neka vam se ovaj recept obavezno nađe pri ruci!

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 veći krumpir
250 g šampinjona
1 manji poriluk
4 žlice kiselog vrhnja
sol, papar
2 pakiranja svježeg lisnatog tijesta
1 jaje
sezam i lan za posip
ulje ili maslac

Priprema:

Na malo ulja ili maslaca pirjajte najprije sitno sjeckani poriluk. Dodajte zatim gljive i sitno sjeckani krumpir pa pirjajte dok malo ne omekšaju i puste vodu. Začinite soli i paprom. Maknite s vatre i pustite da se sve zajedno ohladi, pa u to umiješajte kiselo vrhnje. Dodatno začinite prema želji.

Iz hladnjaka izvadite lisnato tijesto, po njemu rasporedite nadjev (izbjegnite tekućinu ako ju je ostalo u posudi), zarolajte u štrucu i stavite u posudu za pečenje. To napravite i s drugim tijestom.

Premažite razmućenim jajem, pospite sezamom i lanom i pecite na 200 stupnjeva 30 minuta, ili dok ne poprimi lijepu boju.

Servirajte po želji, toplo ili hladno uz dodatak kiselog vrhnja i salatom po izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 10:47