Obožavamo!

I kod kuće možete ispeći burek kao iz najbolje buregdžinice, evo kako

 Oksana Ermak/Getty Images
Kad imamo malo više vremena, to nerijetko koristimo da razvučemo tijesto i napravimo klasik turske i bosanske kuhinje

Vrijeme pripreme: 1 sat
Vrijeme pečenja: 50 minuta
Broj porcija: 4

BUREK
Trebat će vam:
450 g glatkog brašna
3 žlice suncokretova ulja
1 žličica soli
280 ml mlake vode
malo ulja za premazivanje
1 kg mljevene junetine
sol i papar

Priprema:
Od brašna, vode, soli i ulja umijesite glatko tijesto. Mijesite ga dugo, kako bi se sve lijepo povezalo i kako biste dobili glatku kuglu. Tijesto podijelite na nekoliko jednostavnih kuglica pa premažite uljem i pustite da stoji na sobnoj temperaturi prekriveno folijom. Neka stoji jedan do dva sata, a možete ga i spremiti u hladnjak pa držati tako preko noći. Po vađenju i prije rastezanja, samo ga kratko držite na sobnoj temperaturi. Tijesto razvucite po pobrašnjenoj podlozi. Najbolje je koristiti čisti stolnjak i prije razvlačenja tijesto lagano razvaljati valjkom pa premazati uljem. Po tijestu rasporedite komadiće junetine koju ste začini soli i paprom. Po želji dodajte i pirjani luk. Zarolajte, odrežite krajeve, zamotajte u puževe ili ostavite u formi štrudle, rasporedite po posudi za pečenje koju ste premazali masnoćom. Pecite na 200 stupnjeva 40-50 minuta ili dok ne dobije boju. Pred kraj možete preliti temeljcem pa još dodatno vratiti u pećnicu na nekoliko minuta. Poslužite uz jogurt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. ožujak 2025 21:04