Iako je konzervirana tuna dobro rješenje u zadnji čas, ipak nije ni do koljena svježe pečenim odrescima od tune koje možete poslužiti i uz tortilje.
Tortilje s tunom
Priprema: 20 minuta • Pečenje: 10 minuta • Porcije: 2-3
2-3 odreska tune
6-8 tortilja
1 manja glavica kupusa
2-3 žlice octa
2 avokada
1 limun
sol i papar
4-5 žlica grčkog jogurta
1 režanj češnjaka
čili, začinsko bilje i drugi dodaci prema želji
maslinovo ulje
Odreske tune ispecite na tavi i pustite ih sa strane da se odmore. Na istoj tavi zagrijte tortilje. Kupus narežite na tanke rezance, začinite soli i paprom, dodajte malo octa i maslinova ulja i pustite da stoji sa strane. Ako je kupus žilav i tvrd, dodajte i malo vode. Avokado narežite na tanke ploške, poprskajte limunovim sokom i začinite soli i paprom. Grčki umak pomiješajte s češnjakom i začinskim biljem prema želji, soli i paprom, dodajte malo limunova soka i maslinova ulja. Tortilju premažite s malo umaka od grčkog jogurta, dodajte kupus, avokado, tunu koju ste narezali na komadiće i druge dodatke prema želji i poslužite odmah
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....