Oprez, slasno

Idealno je vrijeme za simbol domaće zimske kuhinje - kobasice s dinstanim kupusom!

 Magone/Getty Images/istockphoto
Kolinje je pred vratima, no neka vas to ne spriječi da već sada uživate u jelu na kojemu su odrasle generacije

Priprema: 20 minuta
Pečenje: 60 minuta
Porcija: 2

KOBASICE S DINSTANIM KUPUSOM

Trebat će vam:
4 kobasice (po izboru)
1 žlica maslinovog ulja
prstohvat soli i papra (po želji)
1 mala glavica kupusa (narezanog na tanke trakice)
1 manji luk, sitno nasjeckan
2 žlice maslinovog ulja (ili svinjske masti)
1/2 šalice vode ili temeljca
sol i papar po ukusu
1 žličica šećera

Priprema:

Kobasice premazane maslinovim uljem pecite u pećnici na 200 °C od 25 do 30 minuta, povremeno ih okrećući, dok ne postanu zlatnosmeđe boje. Dok se kobasice peku, u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pržite ga 3-4 minute. U tavu s lukom dodajte narezano zelje. Posolite i popaprite te pustite zelje da počne omekšavati i lagano tamnjeti. Po želji dodajte šećer kako biste kupus blago karamelizirali. Dodajte vodu ili temeljac i smanjite vatru na laganu. Poklopite tavu i pustite da se kupus dinsta 15 - 20 minuta, povremeno miješajući, dok ne omekša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:13