Trebat će vam:
900 g telećih rebara
2 žlice maslinova ulja
2 žlice limunova soka
prstohvat mljevenog papra
žlica morske soli
4 češnja češnjaka
200 ml bijelog vina
300 ml temeljca
100 g senfa
svježi origano
Za puslice od krumpira:
1 kg krumpira
50 g maslaca
50 g parmezana
1 jaje
3 žlice rižina brašna
2 češnja češnjaka, protisnutog
sol i papar
U posudu stavite maslinovo ulje, limunov sok, svježi timijan, papar, sol i usitnjeni češnjak. Sve sastojke pomiješajte i dobivenom smjesom marinirajte meso. U marinadi meso ostavite oko pola sata prije pečenja.
U dublju tavu stavite masnoću te zagrijte na laganoj vatri. Stavite meso i ispecite sa svih strana. Pripazite da ne bude nagla vatra da meso ne izgori. Kada je meso dobilo laganu koricu, dodajte vino i pustite da zavrije. Dodajte senf, svježi timijan i nasjeckani češnjak. Posudu poklopite, stavite u pećnicu te pecite oko dva sata na 180 °C, dok meso ne omekša, uz povremeno okretanje i podlijevanje temeljcem. Meso prije posluživanja polijte umakom i pospite svježim timijanom.
Dok se meso peče, skuhajte krumpir. Kuhani krumpir propasirajte i mrvicu ohladite. Dodajte maslac, parmezan, jaje, brašno i češnjak. Sjedinite sastojke, smjesu stavite u slastičarsku vrećicu. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Uz pomoć zvjezdastog nastavka oblikujte puslice od krumpira. Stavite u zagrijanu pećnicu te pecite oko 10 minuta na 180 °C. Poslužite tople uz umak i meso.