Trebat će vam:
500 ml povrtnog temeljca
90 g kukuruzne krupice
50 g ribanog parmezana
20 g maslaca
maslinovo ulje
100 g pršuta
5 - 6 komada svježih smokvi
150 g mini mozzarelle
prstohvat čilija
1 žlica octa od nara
svježi timijan
svježi ružmarin
sol i papar
Priprema:
U posudu za kuhanje ulijte povrtni temeljac te ga zakuhajte. Polako dodajte kukuruznu krupicu uz neprestano miješanje. Kuhajte na laganoj vatri oko pet minuta. Dodajte naribani parmezan i nasjeckani ružmarin, dobro promiješajte i palentu odmah izlijte na pladanj na kojem ćete servirati jelo. U tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte na trakice narezan pršut, kratko pržite. Dodajte usitnjene smokve, začine i ocat. Kuhajte oko minutu. Na samom kraju dodajte mini mozzarellu da se zagrije koju sekundu te sve stavite na palentu. Na kraju dodajte usitnjen timijan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....