PREJEDNOSTAVNO

Ideja za brzi ručak: kako skuhati kremastu palentu i od nekoliko sastojaka napraviti hit jelo

 Berislava Picek/Cropix
Palentu skuhajte tako da ostane kremasta, a zatim je poslužite uz smokve i pršut

Trebat će vam:

500 ml povrtnog temeljca

90 g kukuruzne krupice

50 g ribanog parmezana

20 g maslaca

maslinovo ulje

100 g pršuta

5 - 6 komada svježih smokvi

150 g mini mozzarelle

prstohvat čilija

1 žlica octa od nara

svježi timijan

svježi ružmarin

sol i papar

Priprema:

U posudu za kuhanje ulijte povrtni temeljac te ga zakuhajte. Polako dodajte kukuruznu krupicu uz neprestano miješanje. Kuhajte na laganoj vatri oko pet minuta. Dodajte naribani parmezan i nasjeckani ružmarin, dobro promiješajte i palentu odmah izlijte na pladanj na kojem ćete servirati jelo. U tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte na trakice narezan pršut, kratko pržite. Dodajte usitnjene smokve, začine i ocat. Kuhajte oko minutu. Na samom kraju dodajte mini mozzarellu da se zagrije koju sekundu te sve stavite na palentu. Na kraju dodajte usitnjen timijan.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 02:38