Za tijesto:
• 250 g brašna
• 120 g maslaca
• 1 jaje
• 1 žlica kiselog vrhnja ili milerama
• malo soli
Za nadjev:
• 1 glavica kelja
• 1-2 češnja češnjaka
• 1 manje pakiranje milerama ili punomasnog kiselog vrhnja
• 1 jaje
• sol
• papar
• tvrdi ribani sir, može grana padano ili neki topivi sir poput cheddara
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto, zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti dva sata u frižideru. Razvaljati tijesto i staviti ga u kalup za pečenje tako da rubovi tijesta budu povišeni. Kelj kuhati kratko u kipućoj vodi, dobro ga ocijediti, narezati i pomiješati s ostalim sastojcima. Rasporediti nadjev na tijesto i peći u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....