FINA PITA

IDEJA ZA ODLIČAN RUČAK ILI VEČERU: Slana pita s keljom

 Mario Kučera
Njam!

Za tijesto:

• 250 g brašna

• 120 g maslaca

• 1 jaje

• 1 žlica kiselog vrhnja ili milerama

• malo soli

Za nadjev:

• 1 glavica kelja

• 1-2 češnja češnjaka

• 1 manje pakiranje milerama ili punomasnog kiselog vrhnja

• 1 jaje

• sol

• papar

• tvrdi ribani sir, može grana padano ili neki topivi sir poput cheddara

Slana pita s keljom

Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto, zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti dva sata u frižideru. Razvaljati tijesto i staviti ga u kalup za pečenje tako da rubovi tijesta budu povišeni. Kelj kuhati kratko u kipućoj vodi, dobro ga ocijediti, narezati i pomiješati s ostalim sastojcima. Rasporediti nadjev na tijesto i peći u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 01:57