Priprema: 15 minuta
Pečenje 30 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
4 veća pileća filea
1 velika konzerva pelata rajčica
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 čašica kiselog vrhnja
250 ml vrhnja za kuhanje
1 trokut sira s plemenitom plijesni
sol i papar
po 2 prstohvata sušenog bosiljka i origana
maslinovo ulje
brašno
Priprema:
Pileće filee prepolovite (ukupno sada imate 8 komada), posolite ih i neka malo odstoje. U međuvremenu nasjeckajte luk i češnjak. Prodinstajte ih na maslinovu ulju pa dodajte usitnjene rajčice pelata. Dinstajte da se umak malo reducira. Začinite origanom i bosiljkom, posolite, popaprite i dodajte prstohvat šećera. Uključite pećnicu na 180°C. Pileće filee uvaljajte u brašno pa ih sa svih strana popržite na ulju. U posudu kvadratnog oblika ulijte dobiveni umak. Na njega poslažite komade pržene piletine. U zasebnoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje s vrhnjem za kuhanje. Naribajte sir pa ga umiješajte u vrhnje. Dobivenom mješavinom prekrijte filee koje ste rasporedili po umaku od rajčica. Pecite pola sata.