RECEPT DOBRE HRANE

IDEJA ZA RUČAK: Ovaj recept za presočne, a punjene pileće zabatke jednostavno morate probati!

 Berislava Picek / CROPIX
 

Sastojci:

4 otkoštena pileća zabatka (količinu prilagodite broju ukućana i njihovu apetitu)
sol
papar
mozzarella
sušene rajčice
suhi bosiljak ili začini koje volite
špinat
nar
aceto balsamico
maslinovo ulje

Zagreb, 211117.
Jela za zimska blagdanska druzenja pripremile su Mateja Domitrovic, Suncana Barusic, a prostor i stol je stilizirala Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Priprema:

Batke posolite i popaprite, na sredinu stavite dvije ploške mozzarelle i suhu rajčicu iz ulja, ili namočenu ako nije bila u ulju. Zarolati i povezati kuhinjskim koncem. Peći ih u pećnici na 160 Celzijevih stupnjeva s malo ulja i podlivene s malo vode, u posudi s poklopcem ili ih prekrijte folijom oko sat i pol. Pred kraj ih otklopite i zapecite da se koža zazlati. Špinat stavite u zdjelu s narom i začinite je solju, acetom balsamicom i maslinovim uljem. Na salatu servirajte pileće rolice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:45