Trebat će vam:
4 žlice maslinova ulja
2-3 batata
sol i papar
začinska mješavina po želji
4 lista kelja
2 ljubičasta luka
8 velikih tortilja
pesto po želji
ribani parmezan
Priprema:
Ogulite batat, narežite ga na tanke ploške, prelijte uljem i začinite po želji. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Rasporedite batat u jednom sloju na dva lima za pečenje koje ste obložili papirom za pečenje. Pecite dok batat ne omekša i ne porumeni oko rubova, oko 35 minuta ukupno, miješajući na pola pečenja. Ohladite oko pet minuta, a zatim prebacite batat na veliki tanjur. U loncu zagrijte posoljenu vodu i samo kratko obarite listove kelja. Ocijedite ih i narežite na trakice. Tortilje stavite na radnu površinu. Namažite žlicu pesta na tortilju. Dodajte 2-3 kriške batata preko tortilje, odmah ispod sredine. Na vrh batata stavite nekoliko trakica kelja, pospite parmezanom i dodajte ljubičasti luk. Čvrsto zarolajte tako što ćete stranice presavijati preko nadjeva, zatim motati odozdo prema gore. Ako nećete poslužiti odmah, svaku tortilju čvrsto pokrijte folijom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....