Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 30 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
1 manja glavica svježeg kupusa
1 velika glavica luka
1 žlica svinjske masti
sol i papar
2 žličice kristal-šećera
250 g gotovih krpica (tjestenina)
Priprema:
Najbrži način je da zelje naribate pa dio po dio usitnite oštrim nožem na dasci za rezanje. Luk nasjeckajte. U dubljoj tavi na masti dinstajte luk pa dodajte zelje. Posolite. Dinstajte na slaboj vatri uz stalo miješanje dok zelje potpuno ne uvene i postane gotovo prozirno. Na kraju dodajte šećer pa još dinstajte da se karamelizira. Stavite sa strane. U slanoj vodi skuhajte krpice, ocijedite ih pa ih, malo po malo, umiješajte u dinstano zelje tako da se listići zelja uhvate za površinu svake krpice. Jelo je slatkasto pa podnosi više papra!