KLASIK KOJI VOLIMO

Imamo recept za brze i sočne popečke od mljevenog mesa, jedini koji će vam od sada trebati

 Berislava Picek/Cropix/
Umjesto krumpir salate ili krpica sa zeljem, uz omiljene faširance poslužite salatu od celera, luka i rajčice

Trebat će vam:

450 g mljevenog miješanog mesa
1 glavica luka srebrenca
2 češnja češnjaka
sol
papar
1 žlica ajvara
prstohvat mljevenog čilija
1 žličica mljevenog đumbira
2 kriške kruha
žlica krušnih mrvica
malo mlijeka

Priprema:

Prednost ovog jela je da smjesu od mesa možete napraviti i staviti u hladnjak. Kad poželite ispeći popečke, smjesa je spremna. U manju zdjelicu natrgajte kruh na manje komade te ga prelijte mlijekom i pustite sa strane. U veću posudu stavite meso, dodajte na sitno nasjeckan luk, ribani češnjak i đumbir. Dodajte sve ostale začine i na kraju kruh namočen u mlijeko koji ste ocijedili. Sve dobro izmiješajte. Formirajte oblik popečka i pecite na zagrijanoj masnoći do željene boje.

Za salatu će vam trebati:

2 stabljike celera
150 g mini rajčica
2 mlada luka
1/2 limete
2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

U posudu stavite na trakice narezan celer, na polovice narezane mini rajčice te na sitno narezan mladi luk. Povrće začinite maslinovim uljem i sokom limete. Poslužite uz popečke. Uz meso možete poslužiti umak na bazi jogurta ili slatko-ljuti umak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 02:29